A macska ragadozó állat. A növényi eredetű zsírokat és fehérjéket nem képes a számára zsírsavakká alakítani. Hús nélkül nem marad életben.
Mi is a táplálék?
A táplálék energiaforrás, az energia a fehérjékből, a zsírokból és a szénhidrátokból származik. a fehérjét a szervezet alkotórészeire, vagyis aminosavakra bontja, melyek a test növekedésében és a sérülések gyógyításában játszanak szerepet.
A rostok jelentősége
A rostok fontos és természetes részét képezik a macska étrendjének. Az oldható rostok lassítják az emésztést, míg az oldhatatlanok a bélműködést fokozzák. A rostok emellett fontos szerepet játszanak a vérkeringésben részt vevő felesleges zsírok megkötésében, a gyulladásos bélbetegségek kezelésében és az elhízás elleni küzdelemben.
Táplálás
Legegyszerűbb, ha az étrend a macska sajátos igényeit figyelembe véve, változatosan alakítja ki. A macska szereti a változatosságot.
- Szárazeledel
-Macskakonzerv
-Főtt étel
Forrás: A macskatartók kézikönyve
|